Mask of Venom

Nimi: Mask of Venom, Veera
Sukupuoli: Tamma
Syntynyt: 03.07.2010, 17-vuotias (VARL)
Painotus: Kouluratsastus
Koulutustaso:Ko: Grand Prix, Re: 120cm
Säkäkorkeus: 164cm
Rotu: Holstein
Rekisterinumero: VH11-044-0357
Kasvattaja: Maximilian Welser, Saksa
Omistaja: Skurvash, VRL-01372

VIR MVA Ch
KTK II
KRJ ITäyttänyt 4 vuotta 11.01.2011!

Tarjolla jalostukseen rajoitetusti
Lue lisää kasvatus -sivulta!

Sijoitukset KRJ: 67 kpl
KRJ Cup sijoitukset: 5 kplVeeraa tammamaisempaa kana-aivoa saa etsimallä etsiä. Tallin omaksi draamakuningattareksi ristitty Mask of Venom saa pitkäpinnaisimmankin hoitajan joskus raivon partaalle. Toisaalta osa hoitajista on kehunut Veeraa luonteensa puolesta "ihan mukavaksi hevoseksi" kunhan ensin oppii suodattamaan tamman kanailuja. Erityisesti hoitajien hermot ovat koetuksella tamman ollessa kiimassa. Veera tulee erittäin huonosti toimeen kaikkien samaa sukupuolta edustavien lajitovereidensa kanssa. Tamma ei siekaile olla nappaamatta hampaisiinsa palasta tammakaverin nahasta tai printtaamatta kavionsa jälkea tarpeeksi lahelle erehtyneeseen saman sukupuolen edustajaan.

Ihmisten kanssa tamma käyttäytyy kuin normaali täysipainen elikko. Venomin tarhaaminen on muodostunut ongelmaksi, sillä tamma ei viihdy yksin, mutta sitä ei voi tarhata muidenkaan tammojen kanssa. Kun orin kanssa tarhaaminen ei tule kuuloonkaan siitä syystä, etteivät kallisarvoiset siitos- ja kilpaelaimet rikkoisi paikkojaan lemmenleikkejä harrastaessaan on tallipoika Ryania pyydetty tuomaan vanhempi ruunansa Tobias Venomin tarahakaveriksi. Venomia ei tarvitse pyydystää laitumelta lahjuksia apuna käyttäen, sillä neitokainen on yleensä aina enemmän kuin valmis palaamaan takaisin sisätiloihin.

Veera pyritään ratsastamaan kentällä tai maneesissa yksin mikäli mahdollista. Näin suurella kilpatallilla on kuitenkin harvoin varaa ratsuttaa yhtä hevosta yksikseen koko kentän leveydelta, kun talli on täynna liikuntaa tarvitsevia kilpaeläimiä. Ratsastaessa Venom on melkoinen hätähousu. Ratsastaja saa useammin pyytää Veeralta jarrua kuin kaasua, sillä kovaa vauhtia eteenpäin puuskuttava tamma ei kovassa temmossa myöskään keskity annettuihin ohjeisiin, vaan tekee pyydetyt asiat puolihuolimattomasti loppuun. Pitkäpinnainen ratsastaja jaksaa antaa tamman touhottaa enimmät höyryt pihalle, jonka jälkeen Veerallekin yleensä alkaa työnteko maittaa. Ennen ratsastustreenejä Venomin kanssa voi käydä metsässä purkamassa höyryjä, sillä Veera nauttii leppoisista maastolenkeistä alkuverryttelynä. Tamman liikkeet eivät luonnostaan ole kaikkein näyttävimmastä päästä, mutta taitava ratsastaja saa tamman tanssahtelemaan GP-tason kouluohjelman tahtiin.

Sukutaulu ja -selvitys

i. Alcott evm
holst, musta, 169 cm
ii. Algar
ruunikko, 165 cm
iii. Bil Barwick
iie. Avellana
ie. Edmunda
ruunikko, 166 cm
iei. Edsel
iee. Geretrudis
e. Dewdney evm
holst, ruunikko, 164 cm
ei. Grante Carlos
rautias, 166 cm
eii. Leavold Seavers
eie. Hazel
ee. Luella
kimo, 166 cm
eei. Packard
eee. Manhattan

i. Alcott on tehnyt Euroopassa menestyksekkään uran kouluratsuna. Etenkin viime vuosina ori on ollut paljon tapetilla hyvien kilpailusuoritustensa ansiosta. Jalostuksen osalta orista ei toistaiseksi ole paljoa kerrottavaa, sillä orin jälkeläiset ovat kohtalaisen nuoria, eivätkä ne ole vielä kilpakentille saakka ennättäneet.

ii. Algar on moniosaaja, joka on menestynyt lajissa kuin lajissa keskivertohevosta paremmin. Pääpaino orin kilpailuttamisessa on ehdottomasti ollut esteillä ja ori onkin kisannut useamman vuoden 140cm luokissa hyvällä menestyksellä. Koulukisoissa ori on kerännyt ruusukkeita Va A tasolla ja silloin tällöin Algarin on nähty ottavan osaa myös kenttäratsastus kilpailuissa.

iii. Bil Barwick muistetaan erityisen häijyluontoisena yksilönä ja onkin ihme, että tämä ori on ylipäätänsä saanut jälkeläisiä. Barwick teki lyhyen uran kouluratsun roolissa kisaten Intermediate tasolla, mutta fiksu omistaja päätti vetää orin pois kisakentiltä heti, kun se oli kerännyt tarpeeksi huomiota tammanomistajien suunnalta. Kaikkiaan 20 jälkeläistä siittänyt punaruunikko ori ei tiettävästi ole kuitenkaan periyttänyt aggressiivista käyttäytymistään jälkeläisilleen.

iie. Avellana oli kuvankaunis tummanruunikko tamma, joka menestyi erinomaisesti näyttelykehissä. Avellanan kompastuskiveksi muodostui myöhemmin sen siitostamman ura, joka ei ottanut tuulta alleen. Tamma loi useimmat varsoistaan ja lopulta Avellana menehtyi varsomisen yhteydessä, saattaessaan maailmaan toisen elävän jälkeläisensä.

ie. Edmunda varttui yhdellä Saksan suurimmista siittoloista. Tamma myytiin 9 vuoden iässä yhteen maan arvostetuimpaan ratsastuskouluun. Edmunda on toiminut tallin luottoratsuna ja oppimestarina omistajanvaihdoksesta lähtien ja tamman selässä ovat saaneet oppinsa muutamat Saksan tämänhetkisistä huippuratsastajista. Nykyään Edmunda viettää rauhallisempaa elämää asuen edelleen samaisella tallilla toimien siitostammana.

iei. Edsel menehtyi ollessaan vain 7-vuotias. Tanskassa Green Valley nimisellä farmilla asustanut 170cm korkea musta ori menehtyi kahdenkymmenenseitsemän muun hevosen joukossa tallipalossa. Edsel ei ole näyttäytynyt sen paremmin koulu- kuin esteradoillakaan ja jälkeläisiäkin orille siunaantui vain yksi kappale.

iee. Geretrudis on Ruotsalaisen siittola Liljestrandin kantatamma. Yhdeksän jälkeläistä maailmaan saattaneella sukkajalkaisella 167cm korkealla rautiaalla tammalla on kehuttu olevan mitä lempein luonne. Näyttelykehissä mainetta niittäneen Geretrudin jälkeläiset ovat olleet erittäin suosittuja hevosmarkkinoilla. Tamma eli lähes koko elämänsä Ruotsin maaperällä, menehtyen 25 vuoden iässä vanhuuden vaivoihin.

e. Dewdney vaihtoi nuorella iällä omistajaa hyvin tiuhaan tahtiin. Tamma asui ensimmäisen kymmenen elinvuotensa aikana viidessä eri maassa ja oli omistuksessa kaikkiaan seitsemällä eri henkilöllä. Dewdneyn mistaja vaihdokset eivät johtuneet huonosta käsiteltävyydestä, vaan puhtaasti tamman hyvistä suorituksista GP-tason kouluratsastuskisoissa. 14-vuotiaana tamma viimein myytiin nykyiselle asuinsijalleen Tanskalaiseen siittolaan, jossa Dewdney on siitä lähtien toiminut siitostamman tehtävissä.

ei. Grante Carlos vaihtoi omistajaa 5-vuotiaana ja päätyi suomenruotsalaisen amatööriratsastaja Mira Lindroosin ratsastamaksi. Kaksikko teki debyttinsä kansainvälisillä radoilla vuonna -97, mutta kaksikon suurimmiksi saavutuksiksi jäivät kaksi kertaa peräkkäin voitettu Suomenmestaruus. Grante Garlos on luonteeltaan verrattain orimainen tapaus ja käsiteltävyydeltään orin on kehuttu olevan helppo. Holstein ori on hyväksytty -99 suomalaisten puoliveristen kantakirjaan, ja suurin osa orin jälkeläisistä edustaa kyseistä rotua.

eii. Leavold Seavers aloitteli kilpailemistaan kansainvälisen tason kouluratsastuskilpailuissa, kun synnynnäinen jalkavika koitui orin uran kohtaloksi. Kesken kouluohjelman pahasti ontumaan alkanut ori vietiin pikimmiten eläinlääkärin tutkittavaksi, jossa orin vamma saatiin selville. Leavold teki toivuttuaan vielä paluun takaisin kilpailukentille, mutta koska orin vamma oli arveltua vakavampi, vetäytyi punarautias ori pian pois kilpakehistä.

eie. Hazel ei koskaan muuttanut uuteen kotiin synnyintilaltaan Worlach Sporthorsesista. Tammaa yritettiin myydä useampaan otteeseen, mutta hinnan ollessa aivan liian korkea tamman käyttöarvoon nähden ostajat peruivat tarjouksensa Hazelista yksi toisensa jälkeen. Nimensä mukaan pähkinänruskea pikkutamma varsoi kaksi kertaa saaden ori ja tamma jälkeläiset.

ee. Luella myytiin 10-vuotiaana nuoren ruotsalaisratsastaja Marie Gustafssonin opetusratsuksi. Kaksikko aloitti yhteisen taivaleen Ruotsin aluetason kisoissa, mutta siirtyi nopeasti ratsastajan kehityksen ansiosta yhä vaativimmille tasoille. Kansainvälisille kilpakentille ratsukko siirtyi kaksi vuotta kestäneen yhteistyön jälkeen. Luellan parhaat vuodet kilparatsuna olivat kuitenkin jo takanapäin, joten tamma siirtyi syrjään Marien ykkösratsun roolista. Tamma pysyi kuitenkin koko elämänsä ajan Gustafssonin omistuksessa, pitäen majaa Marien sukutilalla muiden entisten arvokisahevosten joukossa.

eei. Packard oli oman aikansa menestyksekkäimpiä koulutykkejä. GP-tasolla useaan kertaan startannut (ja voittanut) mustankimo 170cm korkea holstein ori rakasti esiintymistä. Rehdiksi työkaveriksi kehuttu Packard antoi aina kilpailutilanteessa 100% suorituksen. Ori on periyttänyt jälkikasvulleen kimon värinsä lisäksi hyvää luonnetta sekä kouluratsun lahjoja.

eee. Manhattanin kilpailu-ura oli kokonaisuudessaan loukkaantumisten sävyttämää. Huono-onninen tamma kärsi mm. murtuneesta vuohisluusta sekä toistuvista kaviokuumeista. Pisimmillään tamma pysytteli huikeat kolme vuotta kilpailukenttien ulkopuolella. Kilpailutaukonsa aikana tamma sai yhden jälkeläisen. Väriltään kimo Manhattan kilpaili parhaina vuosinaan Va A luokissa hyvällä menestyksellä. Tamman vakioratsastajana totuttiin näkemään Jan Patrickson niminen brittimies.


Jälkeläiset

Syntynyt Nimi Isä
tamma 22.02.2011 Dying Embers PB Leviathan
ori 07.06.2011 Cullyn of Cerrmor PB Ponce de León
tamma 08.08.2011 Venomia PB Ponce de León
tamma 10.07.2012 Queen of Hearts PB Heartbreaker II
ori 14.07.2012 Kerberos PB Leviathan

NJ näyttelyt (vain sertit)


Pvm. Paikka Laji / Jaos Tuomari Sijoitus
02.08.2011 Dimmanby Gård NJ Peppi S. BIS2, MVA-sert
11.08.2011 Vanilla Sojourn NJ Terhi N. BIS4, MVA-sert
11.08.2011 Satulinna NJ Terhi N. irtoSERT
17.08.2011 Annin kisatalli NJ Peppi S. LKV2, irtoSERT


KRJ Kisat (67 sijoitusta)Pvm. Paikka Laji / Jaos Luokka Sijoitus
29.12.2010 Dark Side Trakehners KRJ GP 6/50
30.12.2010 Dark Side Trakehners KRJ GP 4/50
6.1.2011 Cecam Shetland Pony Stud KRJ He C 6/40
7.1.2011 Fiktio KRJ He C 1/60
7.1.2011 Cecam Shetland Pony Stud KRJ He B 1/40
13.1.2011 Fiktio KRJ He B 3/50
14.1.2011 Fiktio KRJ He B 2/50
16.1.2011 Fiktio KRJ He B 5/50
17.1.2011 K�rge Hobused KRJ He A 4/30
17.1.2011 Fiktio KRJ He B 2/50
18.1.2011 Kingston G�rd KRJ GP 4/40
20.1.2011 Kingston G�rd KRJ GP 5/40
10.3.2011 Kantolan Urheiluhevoset KRJ He A 3/40
12.3.2011 Kantolan Urheiluhevoset KRJ He A 5/40
14.3.2011 Crash Ponies KRJ He A 7/60
18.3.2011 KK Bailador KRJ Int I 10/100
18.3.2011 Crash Ponies KRJ He A 3/60
18.3.2011 Huvitus KRJ Int I 5/30
19.3.2011 KK Bailador KRJ PSG 2/100
19.3.2011 Skurvash KRJ GP 1/40
19.3.2011 BS Stables KRJ GP 5/64
20.3.2011 Huvitus KRJ Int I 4/30
21.3.2011 KK Bailador KRJ PSG 2/82
21.3.2011 Skurvash KRJ GP 2/40
21.3.2011 BS Stables KRJ Int I 1/41
22.3.2011 Seneca KRJ Va A 4/50
22.3.2011 Skurvash KRJ GP 6/40
24.3.2011 Skurvash KRJ GP 6/40
5.7.2011 Wincare KRJ GP 4/30
6.7.2011 Wincare KRJ GP 3/30
9.7.2011 Ratsastuskoulu Arona KRJ Va B 1/50
10.7.2011 Aavan Suomenhevoset KRJ He A 1/50
13.7.2011 Ratsastuskoulu Arona KRJ Va B 3/50
14.7.2011 Cecam Shetlands KRJ He C 3/40
16.7.2011 Cecam Shetlands KRJ He C 5/40
03.08.2011 Cecam Shetlands KRJ He B 1/40
04.08.2011 Cecam Shetlands KRJ He B 2/40
07.08.2011 Virtuaalitalli Paitsio KRJ He A 3/50
10.08.2011 Freasia Sporthorses KRJ GP 2/30
22.08.2011 Satulinna KRJ He A 2/30
29.08.2011 Sanbrook Dressage KRJ Int II 5/52
01.09.2011 Katvusto KRJ He A 3/40
02.09.2011 Satulinna KRJ He A 1/80
05.09.2011 Katvusto KRJ He A 2/40
05.09.2011 Skurvash KRJ GP 6/40
13.09.2011 M�rk�vaara KRJ He A 5/40
15.09.2011 K�rmeniemi KRJ Va A 2/30
15.09.2011 Duren Syyskuun KRJ Cup Va A 2/123
15.09.2011 Duren Syyskuun KRJ Cup PSG 3/47
16.09.2011 M�rk�vaara KRJ He A 6/40
21.09.2011 Skurvash KRJ Int I 1/31
21.09.2011 KK Bailador KRJ Int I 6/47
24.09.2011 Koston Suomenhevoset KRJ He B 2/50
25.09.2011 Skurvash KRJ Int I 1/31
26.09.2011 Fiktio KRJ He A 3/50
27.09.2011 Solo KRJ Int I 4/25
28.09.2011 Kisakeskus CK KRJ Va B 5/30
28.09.2011 Solo KRJ Va A 2/60
29.09.2011 Solo KRJ Va A 4/60
29.09.2011 Alegre KRJ Int I 2/16
30.09.2011 Solo KRJ Va A 6/60
01.10.2011 Fiktio KRJ He B 5/50
02.10.2011 Hiprakka KRJ He B 3/60
03.10.2011 Hiprakka KRJ He B 1/60
04.10.2011 Fiktio KRJ He B 7/50
05.10.2011 Mimmun Kisatoiminta KRJ Va B 4/44
09.10.2011 Koston Suomenhevoset KRJ Va A 7/50
11.10.2011 Sanbrook Dressage KRJ Int I 1/40
14.10.2011 Sanbrook Dressage KRJ Int I 2/39
15.10.2011 Sanbrook Dressage KRJ Int I 3/39
26.01.2012 Heijastus Tammikuun KRJ Cup He C 7/160
25.04.2012 Duren Huhtikuun KRJ Cup GP 4/190
31.05.2012 Duren Toukokuun KRJ Cup Int I 6/74


Päiväkirja

17.08.2011 - Veeran kilpailu-ura on sujunut suunnitelmien mukaisesti. Hyvien kilpasuoritusten lisäksi tamma on menestynyt hyvin myös näyttelykehissä. Tämän päivän suunnitelmiin kuuluu Annin kisatallin näyttelyihin osallistuminen. Veera on pärjännyt hyvin edellisissä näyttelyissään, joten odotukset tamman suhteen ovat korkealla. Mask of Venom on yhtä sertiä vaille muotovalio, joten jännäsimme tosissamme tuloksia. Veera selviytyi hienosti luokkanasa kakkoseksi ja palkittiin päätuomarin toimesta irtoSERTillä.

31.05.2012 - Mask of Venomin on pääosin siirtynyt kisaeläkkeelle ja täyspäiväisen siitostamman virkaan. Veera on kuitenkin menestynyt KRJ Cup kilpailuissa uskomattoman hyvin, joten olemme päättäneet osallistua kuukausittain järjestettävään tapahtumaan. Olimme ilmoittaneet Veeran Intermediate I luokkaan ja tamma täytti jälleen kaikki odotukset. Vaikka luokassa olikin mukana nuoria ja kisauransa huipulla olevia hevosia, Veera jätti monet vastustajansa taakseen suoriutuen luokkansa kuudenneksi. Tämänpäiväisen suorituksensa jälkeen Veera on kerännyt peräti viisi sijoitusta KRJ Cup kilpailuista!virtuaalihevonen - a sim-game horse
Kuvat © Beate Langels