Tallin henkilökunta

Tallin omistaja: Abra "abyss." Everleigh (VRL-01372) on toinen Skurvashin perustajakaksikosta ja vuodesta 2015 asti hän on pyörittänyt tallia yksin Poppyn siirryttyä oman talliprojektinsa pariin. Vaaleatukkainen ja vihreäsilmäinen, karvan alta kolmikymppinen nainen, jonka iho on kuin lumikilla. Kesäaikaan auringonoton jälkeen muistuttaa tosin erehdyttävästi kypsää tomaattia. Kova komentelemaan alempiaan ja tallihenkilökunta pinkookin yleensä kiiresti pakoon Abran askelten kaikuessa tallikäytävällä.

Tallin manageri: Pomona "Poppy" Meyer (VRL-01272) toimii Abran oikeana kätenä tallin managerin tehtävissä, ei kuitenkaan omista tallista laudanpätkääkään eikä hevosista edes turpakarvoja. Muistuttaa ulkonäöllisesti erehdyttävästi sisartaan, vaikkakin on hipiältään tummempi. Toimi vuoteen 2015 Skurvashin toisena omistajana, mutta kyllästyttyään sisarensa jatkuvaan pompottamiseen ja määräilyyn, otti hatkat ja perusti oman tallin, Redwallin. Palasi kuitenkin maitojunalla kotiin vuonna 2017 ja on nyt Skurvashin manageri. Managerin tehtäviin kuuluvat markkinoinnilliset tehtävät kuten tallin kasvoina toimiminen Abran estyessä tehtävästä, kasvateille sopivien kotien scouttaaminen sekä vastaaminen orien jalostuskäytöstä. Manageri avustaa myös tarvittaessa Skurvashin hevosten kilpailuttamisessa. Managerin tehtäviin ei puolestaan kuulu huristella täyteen ahdetun hevoskuljetusauton kanssa erilaisiin kissanristiäisiin, kuten esimerkiksi näyttelyihin, sen hoitakoot tallin omistaja itse.

Tallimestari: Jorge. Äreänpuoleinen keski-ikäinen portugalilaismies, joka puhuu englantia vahvasti murtaen ja useimmiten äijän puheesta ei tahdo saada tolkkua. Pitää huolta Skurvashin tallikompleksin toimivuudesta, siisteydestä ja on viime kädessä vastuussa Skurvashin hevosten hyvinvoinnista heti tallin omistajan Abran jälkeen.

Kilparatsastajat:
Jonas Quinn - Mukiinmenevän näköinen tummatukkainen irlantilaisnuorukainen, joka aloitti uransa Skurvashissa tallipoikana. On osoittanut pätevyytensä Abran silmissä siinä määrin, että naisen poissaollessa vastaa työntekijöiden kyykyttämisestä ja laitoksen johtamisesta. Taitava ja eleetön ratsastaja, joka tuntuu saavaan kontaktin hirveimpiinkin hevosiin.

Jose Silva - Tallimestari Jorgen sisarenpoika ja Illyrian Sporthorsesin komean vierasratsastajan Nando Brandãon serkkupoika. Ulkonäöltään serkkuaan huomattavasti vaatimattomampi tapaus. Palkattiin Skurvashiin taloudellisista syistä (saatiin halvalla).

Klaus Schneider - Saksalainen kovanluokan kilparatsastaja, jonka käytös on toisinaan yhtä kamalaa kuin Skurvashin hevosten. Mies paikallaan, ratsastaa konin kuin konin maaliin yhtenä kappaleena.

Brandon Evans - Kokenut kenttäratsastaja, joka on parhaimmillaan kouluradoilla, mutta tiukan paikan tullen pysyy tarvittaessa varman esteratsun kyydissä putoamatta kelkasta. Kotoisin Skotlannista.

Harry Green - Hiljainen mies Briteistä, joka viihtyy paremmin hevosten kuin ihmisten parissa. Kokenut kansainvälisen tason kouluratsastaja. Vetää mutkalle hevosen kuin hevosen.

Jonathan Davies - Lontoolainen kaupunkiotus, joka karsastaa Skurvashin syrjäistä sijaintia, mutta jatkuvasta marinasta huolimatta näyttää kuitenkin ilahtuvan joka kuukausi tilipäivän koittaessa. Skurvashin ehdottomasti kovapalkkaisin ratsastaja, joka kouluttaa nuoria kouluratsuja ja kisaa tasaisen varmalla menestyksellä Grand Prix tasolla oli alla sitten millainen hevonen tahansa.

Marlene ja Francis Gerber - englantilais-saksalainen nirppanokkapariskunta, joka löytää aina jotain moitittavaa, kun mokomat erehtyvät Skurvashiin asti menoa pällistelemään. Kaksikko on palkattu freelancer-sopimuksella ja Saksassa majaileva pariskunta ratsastaa Skurvashin hevosia lähinnä silloin, kun niitä kiikutetaan laivalastillinen manner-Eurooppaan.


Ratsuttajat:
Juan Santos - Komea espanjalaisnuorukainen, joka on etenkin Skurvashin tallityttöjen suosiossa (miksiköhän?).
Gavin Statton - Yksi pitkäaikaisimmista Skurvashin ratsuttajista. Taitava hevosmies, jonka käsittelyyn uskaltaa luottaa hevosen kuin hevosen.
Netta Bergholm - Suomenruotsalainen hevostyttö, vastaa lähinnä Skurvashin kokeneempien hevosten liikutuksesta.
Podric Boyle - Irlantilaissyntyinen hevosmies, vastuualueena lähinnä nuorien hevosten ja varsojen koulutus.

Hevostenhoitajat:
Mathilda - Nuori hevostyttö, joka on kuuluisa hajamielisyydestään. Hoitaa työnsä hyvin, mutta työn tekoa on seurattava.
Kathy - Ensimmäsiä Skurvashiin palkattuja hevosenhoitajia, luotettava työntekijä.
Betty - Kokenut hevosenhoitaja, joka useimmiten lähtee mukaan huoltojoukoiksi kisamatkoille.
Mike - Hoitajakaartin uusin tulokas, rempseä poika, jonka työnjälki on silloin tällöin hieman liian suurpiirteistä.

Eläinlääkäri: James White on Skyen saaren ainut eläinlääkäri, joten luonnollisesti hän toimii myös Skurvashin vakioeläinlääkärinä. Onneksemme mies on kuitenkin erittäin pätevä ammatissaan.

Kengittäjä: Skurvashissa ei ole vakituista kengittäjää, joka kävisi lyömässä rautaa hevosten jalkoihin. Osittain tämä johtuu varmasti siitä, että Skurvashin hevosista iso osa käyttäytyy melko epäsopivalla tavalla kengittäjän tullessa tiluksille.

Valmentaja: Frank Schwimmer on käynyt valmentamassa Skurvashin hevosia jo vuosien ajan. Kokenut ja iäkäs saksalaismies on kovasanainen valmentaja ja ei ole tavatonta, että herkimmät ratsastajat poistuvat Frankin valmennuksesta joko itkuaan niellen tai täyttä kurkkua parkuen. Ruokottomasta kielenkäytöstään huolimatta Frank on loistava valmentaja, jonka komennuksessa on saatu Skurvashin toivottomimmatkin tapaukset loistamaan kilpakentillä.

Nimivalinnoista

Sivustolla on kerrottu lyhyesti mahdollisine selventävine linkkeineen mistä Skurvashin kasvatit ovat nimensä saaneet. Listoilta on jätetty pois nimet, jotka tulevat suoraan laulujen nimistä tai niiden lyriikoista, sekä ne nimet, joilla ei ole sen syvällisempää merkitystä. Jos haluat tietää, millä perusteella oma skurvashlaisesi on nimetty, lue lisää.

Mikäli olet kiinnostunut tietämään, minkälaisia tarinoita ja ideoita löytyy Skurvashin tuontihevosten nimien takaa, on lisätietoa luettavissa täältä.

Tiesitkö tämän?

♣ Vuonna 2006 perustettu Skurvash toimi ensimmäisen elinvuotensa nimellä Poisonblack, josta juontaa myös tallin ainoa olemassa oleva kasvattajaliite.

♣ Tallin alkuperäiseen kokoonpanoon kuuluneet hevoset ovat: Paladin's Vampire Hunter, Severus Snape GER, SeaSoul's Narvan, Darkside Crimson, Wayfaerer, Ophidian Morfin ITH ja Nephritic FRA.

♣ Trakehnerit otettiin kolmanneksi kasvatusroduksi vuonna 2007.

♣ Skurvashilla on omistuksessaan yli sata erinäisissä laatuarvosteluissa palkittua hevosta.

♣ Yli 150 Skurvashin kasvattia on palkittu eri laatuarvostelutilaisuuksissa.

Skurvash

Tallin nimi on repäisty Kuolemanportti -kirjasarjasta. Skurvash mainitaan ensimmäistä kertaa kirjasarjan viidennessä osassa The Hand of Chaos (Kaaoksen Käsi). Aivan kuten lähes kaikille tallissa asuville hevosille, myös itse siittolalle haluttiin nimi, jolla on sen omistajille jokin syvällisempi tarkoitus, kuin vain olla nimi, jolla paikkaa voi kutsua.

Suora lainaus wikipediasta: Skurvash is the island where the Brotherhood of the Hand, a guild of assassins, makes its base. Nimi sopii ainakin tallin omistajien mielestä kuin nyrkki silmään, kun ajattelee, millaisilla nimillä ja luonteilla varustettuja hevosia talli on pullollaan.