Navigaatio

Etusivu

Esittely

Estehevoset

Kouluhevoset

Kasvatus

MuutaTallin henkilökunta

Tallin omistaja: abyss. (VRL-01372) on toinen Skurvashin perustajakaksikosta ja vuodesta 2015 asti hän on pyörittänyt tallia yksin noosen siirryttyä oman talliprojektinsa pariin. Vaaleatukkainen ja vihreäsilmäinen, karvan alta kolmikymppinen nainen, jonka iho on kuin lumikilla. Kesäaikaan auringonoton jälkeen muistuttaa tosin erehdyttävästi kypsää tomaattia. Kova komentelemaan alempiaan ja tallihenkilökunta pinkookin yleensä kiiresti pakoon abyssin askelten kaikuessa tallikäytävällä.

Tallin manageri: noose. (VRL-01272) toimii abyssin oikeana kätenä tallin managerin tehtävissä, ei kuitenkaan omista tallista laudanpätkääkään eikä hevosista edes turpakarvoja. Muistuttaa ulkonäöllisesti erehdyttävästi sisartaan, vaikkakin on hipiältään tummempi. Toimi vuoteen 2015 Skurvashin toisena omistajana, mutta kyllästyttyään sisarensa jatkuvaan pompottamiseen ja määräilyyn, otti hatkat ja perusti oman tallin, Redwallin. Palasi kuitenkin maitojunalla kotiin vuonna 2017 ja on nyt Skurvashin manageri. Managerin tehtäviin kuuluvat markkinoinnilliset tehtävät kuten tallin kasvoina toimiminen abyssin estyessä tehtävästä, kasvateille sopivien kotien scouttaaminen sekä huolehtia orien jalostuskäytöstä. Manageri avustaa myös tarvittaessa Skurvashin hevosten kilpailuttamisessa. Managerin tehtäviin ei puolestaan kuulu huristella täyteen ahdetun hevoskuljetusauton kanssa erilaisiin kissanristiäisiin, kuten esimerkiksi näyttelyihin, sen hoitakoot tallin omistaja itse.

Tallimestari: Jorge. Äreänpuoleinen keski-ikäinen portugalilaismies, joka puhuu englantia vahvasti murtaen ja useimmiten äijän puheesta ei tahdo saada tolkkua. Pitää huolta Skurvashin tallikompleksin toimivuudesta, siisteydestä ja on viime kädessä vastuussa Skurvashin hevosten hyvinvoinnista heti tallin omistajan abyssin jälkeen.

Ratsuttajat:
Juan - Komea espanjalaisnuorukainen, joka on etenkin Skurvashin tallityttöjen suosiossa (miksiköhän?).
Gavin - Yksi pitkäaikaisimmista Skurvashin ratsuttajista. Taitava hevosmies, jonka käsittelyyn uskaltaa luottaa hevosen kuin hevosen.
Netta - Suomenruotsalainen hevostyttö, vastaa lähinnä Skurvashin kokeneempien hevosten liikutuksesta.
Podric - Irlantilaissyntyinen hevosmies, vastuualueena lähinnä nuorien hevosten ja varsojen koulutus.

Hevostenhoitajat:
Mathilda - Nuori hevostyttö, joka on kuuluisa hajamielisyydestään. Hoitaa työnsä hyvin, mutta työn tekoa on seurattava.
Kathy - Ensimmäsiä Skurvashiin palkattuja hevosenhoitajia, luotettava työntekijä.
Betty - Kokenut hevosenhoitaja, joka useimmiten lähtee mukaan huoltojoukoiksi kisamatkoille.
Mike - Hoitajakaartin uusin tulokas, rempseä poika, jonka työnjälki on silloin tällöin hieman liian suurpiirteistä.

Eläinlääkäri: James White on Skyen saaren ainut eläinlääkäri, joten luonnollisesti hän toimii myös Skurvashin vakioeläinlääkärinä. Onneksemme mies on kuitenkin erittäin pätevä ammatissaan.

Kengittäjä: Skurvashissa ei ole vakituista kengittäjää, joka kävisi lyömässä rautaa hevosten jalkoihin. Osittain tämä johtuu varmasti siitä, että Skurvashin hevosista iso osa käyttäytyy melko epäsopivalla tavalla kengittäjän tullessa tiluksille.

Valmentaja: Frank Schwimmer on käynyt valmentamassa Skurvashin hevosia jo vuosien ajan. Kokenut ja iäkäs saksalaismies on kovasanainen valmentaja ja ei ole tavatonta, että herkimmät ratsastajat poistuvat Frankin valmennuksesta joko itkuaan niellen tai täyttä kurkkua parkuen. Ruokottomasta kielenkäytöstään huolimatta Frank on loistava valmentaja, jonka komennuksessa on saatu Skurvashin toivottomimmatkin tapaukset loistamaan kilpakentillä.


Nimivalinnoista

Sivustolla on kerrottu lyhyesti mahdollisine selventävine linkkeineen mistä Skurvashin kasvatit ovat nimensä saaneet. Listoilta on jätetty pois nimet, jotka tulevat suoraan laulujen nimistä tai niiden lyriikoista, sekä ne nimet, joilla ei ole sen syvällisempää merkitystä. Jos haluat tietää, millä perusteella oma skurvashlaisesi on nimetty, lue lisää.

Mikäli olet kiinnostunut tietämään, minkälaisia tarinoita ja ideoita löytyy Skurvashin tuontihevosten nimien takaa, on lisätietoa luettavissa täältä.


Skurvash

Tallin nimi on repäisty kuolemanportti -kirjasarjasta. Skurvash mainitaan ensimmäistä kertaa kirjasarjan viidennessä osassa The Hand of Chaos (Kaaoksen Käsi). Aivan kuten lähes kaikille tallissa asuville hevosille, myös itse siittolalle haluttiin nimi, jolla on sen omistajille jokin syvällisempi tarkoitus, kuin vain olla nimi, jolla paikkaa voi kutsua. Suora lainaus wikipediasta: Skurvash is the island where the Brotherhood of the Hand, a guild of assassins, makes its base. Nimi sopii ainakin tallin omistajien mielestä kuin nyrkki silmään, kun ajattelee, millaisilla nimillä ja luonteilla varustettuja hevosia talli on pullollaan. Nimi, joka kirjasarjaa lukeneelle kertoo paljon, mutta muille ei tarkoita mitään, erottuu ainakin edukseen, vaikkakaan se ei varmasti ole siitä kauneimmasta päästä.


Tiesitkö tämän?

⇝ Vuonna 2006 perustettu Skurvash toimi ensimmäisen elinvuotensa nimellä Poisonblack, josta juontaa myös tallin ainoa olemassa oleva kasvattajaliite.
⇝ Tallin alkuperäiseen kokoonpanoon kuuluneet hevoset ovat: Paladin's Vampire Hunter, Severus Snape GER, SeaSoul's Narvan, Darkside Crimson, Wayfaerer, Ophidian Morfin ITH ja Nephritic FRA.
⇝ Trakehnerit otettiin kolmanneksi kasvatusroduksi vuonna 2007.
⇝ Skurvashilla on omistuksessaan yli sata erinäisissä laatuarvosteluissa palkittua hevosta.
⇝ Yli 150 Skurvashin kasvattia on palkittu eri laatuarvostelutilaisuuksissa.


Virtuaalitalli - A sim-game stable
Kuvat © Jacques Toffi