REDWALL GALEDEEP

KRJ I, PSB II

Nimi Redwall Galedeep Syntymäaika 10.04.2015, 8-vuotias (VHKR)
Rotu Hannover Säkäkorkeus 172 cm
Painotuslaji Kouluratsastus Koulutustaso Ko: Grand Prix
Sukupuoli Ori Rekisterinumero VH15-011-0484
Omistaja VRL-01272, Redwall Kasvattaja Redwall

Luonnekuvaus

Jos joku tarpeeksi typerä ja elämänsä totaalisesti kaikelle turhalle menettänyt on joskus sattunut vierailemaan Redwallissa ja tutustunut tallin seinähulluihin nelijalkaisiin kinkkuihin, ei voi mitenkään olla tietämättä, mikä tallin hevosista on nimeltään Redwall Galedeep. Orin värikkään luonteen ansiosta sen maine on kiirinyt jo kauas, eikä ikävimmistä juoruista voi olla syyttämättä naapurin eläkeläispariskuntaa. Gared käyttäytyy enimmälti mallikelpoisesti ja karsinassaan ori on itse rauhallisuus. Galepeedissa on vain se pikku juttu, että ori on kuitenkin jäänyt jumittamaan lapsen tasolle ja näin ollen Gared on leikkisä kaveri. Otetaan vaikka esimerkiksi eräs kaunis talviaamu, kun eräs pahaa-aavistamaton random tallityöntekijä oli menossa erään Gared-nimisen orin karsinaan tarkoituksenaan sukia orin hohtavan msutaa karvaa (okei, siinä oli hieman pissaläikkiä, mutta tallin imagon säilyttämisen takia sitä ei tässä mainosteta!). Sattui kuitenkin niin, että Gared oli niin ihastuksissaan uudesta kaverista, että alkoi välittömästi tehdä tuttavuutta tämän riisitautisen hoitajan kanssa. Aluksi ori tutki läpi kaikki taskut herkkujen toivossa. Sitten laskettiin päätä syliin ja puhistiin pikkaisen. No, Galedeep päätti lopulta hieman kokeilla puskea päällään. Tuloksena se, että hoitaja paiskautui kuin märkä rätti karsinan seinää vasten.

Ja haluan vielä varmistaa, että kaikki ymmärsivät oikein. Redwall Galedeep aka Gared ei ole väkivaltaan taipuvainen yksilö. Ori ei vain voinut aavistaa, että pieni tönäisy saisi tämän selvästikin suositelavien painorajojen alapuolella keikkuvan hoitajan ottamaan lentomatkaa kohti karsinan seinää. Gared on muutoin oikein kiva kaveri, mutta kuten äskeisestä esimerkistä voitte huomata, ori ei aina tiedä missä raja kulkee. Hieman raisunpuoleiseksi haukuttu ori on kuitenkin tallitavoiltaan moitteeton, sillä Galedeep ei harrasta eräistä tallitovereistaan poiketen yhteisten tilojen vandalisointia. Orin varustaminen ratsastuskentälle hiipparointia varten sujuu mutkitta (mutta vain, jos varusteiden laittaja tietää, miten satula ja suitset laitetaan hevoselle oikeaoppisesti), sillä Gared on optimisti ja aina valmis kohottamaan kuntoa ja lihasmassaa, jotta näyttäisi tyttöjen silmissä vieläkin komeammalta.

Ja tästä päästäänkin kätevästi aiheeseen orin taluttaminen. Gared on iisi nakki. Tyttöjen lähelle ei saa mennä, viisainta on myös pysyä kaukana samasta sukupuolesta. Tuulisella ilmalla Gared on toisinaan hieman hosuli, sateella ja kurakeleillä ori rakastaa loiskutella lätäköissä. Kesällä mehevä ruohotupas voi kiinnostaa enemmän kuin talliin talsiminen. Tallipihaan kaartava täysperävaunurekka voi saada Galedeepin hieman hämilleen (lue: täyteen paniikkiin). Kun orin kanssa vain muistaa olla valppaana, voi tallista tarhaan ja sieltä takaisin päästä täysin haavereitta.

Galedeep on oikein kiva treenikaveri, mutta valitettavasti orin lapselliset käytöstavat tuppaavat toisinaan punkemaan esiin myös sopimattomalla hetkellä. Vaikkapa silloin, kun jollekin ulkopuoliselle pitäisi esitellä orin osaamista, saattaa Gared pistää melkoisen sopan alulle. Ensinnäkin, kun ratsastajan pitäisi päästä kömpimään tylikkäästi satulaan, saattaa Gared ottaa ennakkoa ja lähteä alkukäynneille siinä vaiheessa, kun ratsastajalla on vasta ensimmäinen jalka jalustimella. Alku sujuu tämän jälkeen mutkitta, mutta kun orilta pitäisi alkaa vaatia enemmän, alkaa Gared tehdä ihmeellisiä siivuutteluita ja taipua ilman mitään kunnollista syytä yhtä mutkalle kuin parasta laatua oleva kierrekorkki. Gared rakastaa myös ottaa laukkapyrähdyksiä kesken mitä tahansa hommaa. Näistä pikku jutuista johtuen Garedia ratsastaakin harvemmin ketkään muut kuin itse tallin omistajat, jotka osaavat jo ennakoida, milloin Garedilta on tulossa ilmainen, mutta täysin sääntöjen vastainen pohkeenväistö tai reipas laukkaspurtti juuri kun ollaan siirtymässä piaffeen. Galedeep vaatii enenmmän työstämistä kuin yksikään tallin muista elikoista, mutta toisaalta taas ori on erittäin kuuliainen ja lopettaa pelleilyn heti kun sitä ymmärtää orilta pyytää.

Sukutaulu ja -selvitys
i. Galerinos
KRJ II
ii. Gaderian
tummanruunikko, 170 cm
iii. Graysen
iie. Tesanee
ie. Caressa
ruunikko, 168 cm
iei. Newland
iee. Yazmin
e. Provenance
KRJ I
ei. Porthos V
punarautias, 168 cm
eii. Porthoios
eie. Melisandre
ee. Cedrella of Zenith
vaaleanrautias, 166 cm
eei. Century Gothic
eee. Ingrid

ii. Gaderian on näyttävän näköinen ja kokoinen tummanruunikko ori Saksasta. Dresdenin liepeillä sijaisevassa kilpatallissa majaileva ori on yksi tulevaisuuden huippunimistä, sillä Gaderianin kilpaura kouluradoilla on alkanut lupaavasti. Seitemänvuotias Gaderian on kisannut hyvällä menestyksellä vaativissa koululuokissa ja orilla tähdätään muutaman vuoden kuluttua kansainvälisiin kilpailuihin. Ori on astunut vasta muutaman hassun tamman, mutta sille ennustetaan menestystä kouluratojen ohella myös jalostuspuolella.

iii. Graysen muistetaan hevospiireissä surullisen kuuluisana tapauksena. Kauniista ja tasapainoisista liikkeistään tunnetuksi tullut ori joutui luopumaan lupaavasta kouluratsun urastaan vaikean jännevamman takia. Jäädessään vain talliin seisomaan Graysenista tuli loppujen lopuksi niin pahansisuinen, että se jouduttiin ruunamaan. Tämäkään ei pahemmin orin käytöstä tasannuttanut ja erään ikävän tapaturman seurauksena Graysen lopetettiin kymmenen vuoden iässä. Orilla on puolentusinaa jälkeläistä, jotka kaikki perivät isänsä värityksen, mutta tummanruunikkoa Gaderiania lukuunottamatta yksikään ei ole menestynyt kouluratsastuspiireissä.

iie. Tesanee on Itävallasta lähtöisin oleva pirtsakkaluonteinen tamma. Koulu- ja esteradoilla amatööritasolla harvakseltaan kilpaillut tamma on yksityisomistuksessa eräällä nuorella saksattarella. Omistajansa talousongelmien takia Tesanee matkasi vuokraajansa kanssa Ruotsiin, jossa tamma toimi lähinnä puskaratsuna. Ruotsissa asuessaan punaruunikko Tesanee varsoi kaksi kertaa, josta toinen kerta päätyi varsan luomiseen. Nyt jo ikääntynyt tamma toimii seurahevosena. Jälkeläisiä Tesaneelle kertyi ennen totaalista eläkkeelle siirtymistä viisi kappaletta.

ie. Caressa tunnetaan saksalaiskasvattajien keskuudessa taitavana, mutta järkeä vailla olevana tammana. Caressan kapinointi ratsastajaansa vastaan on jotain käsittämätöntä, sillä muutoin niin lahjakas ja tallitavoiltaan sopuisan tamman käytös muuttuu heti, kun sille laitetaan satula selkään. Muutaman kisakokeilun jälkeen Caressa on siirretty pois kisaavien hevosten listalta. Tamman käytös on muuttunut silmiinpistävän paljon sen jälkeen, kun sen ei ole tarvinut mennä punnertamaan ratsastuskentälle. Hyväksi seurahevoseksi osoittautunut Caressa on pitänyt erinomaista huolta myös jälkikasvustaan, joten äidinvaisto sillä ainakin ollut paikallaan.

iei. Newland on vaikuttavan näköinen, rungoltaan massiivinen mustanruunikko ori. Newland omaa puhtaat ja irtonaiset liikkeet, jotka ovat olleet omiaan siivittämään orin kilpauraa kouluradoilla. Intermediate tason kouluratsu on kilpaillut niin kotimaassaan Saksassa kuin muutamissa muissa Euroopan valtioissa. Newland on tällä hetkellä yksityisomistuksessa, mutta on huhuttu, että tämä huippuarvoks ori myytäisiin ainakin osittain sen kilparatsastajalle Edward Wintonille. Newland on ollut suosittu jalostushevonen, sillä sen oma suku on varsin harvinainen, juurikin siitä syystä, ettei sen lähisukulaisissa ole menestyneitä kilparatsuja. Orin saavutukset kilparadoilla ovat taas olleet omiaan herättämään saksalaisten hannoverkasvattajien huomion.

iee. Yazmin on perushevonen, joka ei pahemmin ole kilpaillut. Tamma asuu tällä hetkellä Melwyn Warmbloodsin tiluksilla, jossa tammaa käytetään nuorten koulutettavien hevosten seuraratsuna. Yazmin on yleensä nuorikkojen mukana maastossa, missä vanhan ja kokeneen tamman rseesteinen olemus rauhoittaa nuoria ja vilkkaita ratsuja. Muutamaan otteeseen varsonut Yazmin on taas tallitavoiltaan ikävä tapaus, eikä vanhaa ja kärttyistä Yazminea kukaan haluaisi vapaaehtoisesti hoitaa, ainakaan enempää kuin on pakko. Vaikka Yazmin ei ole liiemmin kilparadoilla loistanut, on tamma ollut aikanaan melkoinen ruusukehai näyttelykehissä, mikä on nostanut muutoin lahjattoman tamman jalostusarvoa.

ei. Porthos V on Saksassa vaikuttava massiivinen punarautias hannoverori, joka on kilpaillut hyvällä menestyksellä kansallisen tason kouluratsastuskilpailuissa. Yksitoistavuotias Porthos on saavuttanut omistajansa Matthew Spizin kanssa parhaat tuloksensa vaativissa koululuokissa, mutta ori on myös onnistunut napsimaan muutamissa tärkeissä kilpailuissa sijoituksia myös Intermediate tason luokissakin. Kuusivuotiaana hannoverien kantakirjaan hyväksytty Porthos sai muutama vuosi takaperin jalostusoikeudet myös oldenburgien ja reininhevosten kantakirjoihin. Luonteeltaan rauhallinen Porthos onkin ollut jopa yllättävän suosittu jalostusori, kun ottaa huomioon, ettei ori kilpamenestyksensä osalta kuulu Saksan kovan hevostason kirkkaimpaan kärkeen.

eii. Porthoios oli aikanaan erittäin lupaava kouluratsu, joka junioriluokissa dominoi hyvinkin vahvasti ja orista povattiin seuraavaa koulumaailman supertähteä. Ignotiuksen puoliverisiittolasta lähtöisin oleva tummanrautias Porthoios myytiin parivuotiaana Quinn Dervoit nimiselle ammattiratsastajalle ja Quinnin kanssa Porthoios myös saavutti parhaat tuloksensa kilparadoilta. Talousvaikeuksien vuoksi Porthoios jouduttiin kuitenkin myymään monien muiden hevosten tapaan Quinnin hevostallista ja tuolloin kuusivuotias Porthoios päätyi hevoskauppiaan kautta eräälle suurelle kilpahevostallille Hampuriin. Uudessa tallissa Porthoiosin alamäki sitten alkoikin ja harmittava loukkaantumisten sarja ja erinäiset vatsavaivat johtivat siihen, ettei ori kyennyt enää palaamaan omalle tasolleen. Sairastumisien vuoksi Porthoios jouduttiin lopulta lopettamaan, eikä alkujaan niin lupavaalle kouluratsulle jäänyt kuin kahdeksan jälkeläistä.

eie. Melisandre on Gambroughin siittolassa asuva tamma, joka ostettiin nimenomaan siitoshevoseksi aikanaan Sveitsistä. Sirorakenteinen punaruunikko on menestyksekkäästä kilpahevossuvusta ja sveitsiläinen verenperimä on ollut omiaan herättämään Melisandren jälkikasvussa kiinnostusta. Säyseäluonteinen, joskin ratsastaessa haastava tamma ei itse ole pahemmin kisaradoilla käynyt, mutta tamma on menestynyt näyttelyissä ja kantakirjakelpoisuuskin Melisandrelta löytyy. Tamman tunnetuin jälkeläinen on ehdottomasti kuuluisasta Trevelan-nimisestä orista syntynyt orivarsa Tranquil, joka myytiin aikaan huimaan kolmensadantuhannen euron hintaan sen nykyiselle omistajalle.

ee. Cedrella of Zenith kuuluu hannoverinhevosia kasvattavan Zenith Warmbloodsin puoliveriperheeseen. Vaaleanrautias Cedrella toimii tätä nykyä puhtaasti siitoshevosen roolissa, mutta nuoremmalla iällä tamma on kilpaillut vaativissa kouluratsastusluokissa, voittaen tai sijoittuen kaikkiaan kaksitoista kertaa. Tällä hetkellä Cedrella on varsonut vain kolme kertaa ja vähäinen varsojen määrä johtuukin pitkälti tamman aikaisemmasta, joskin ei niin aktiivisesta kisaurasta. Luonteeltaan Cedrella on melko kipakka, joka ilmenee helpoiten erityisesti muiden hevosten läheisyydessä. Siittolan omistaja onkin kertonut, että tällä hetkellä viisitoistavuotiasta Cedrellaa voi tarhata ainoastaan nuorten hevosten kanssa, sillä tamma pompottaa hyvin helposti hevosia, jotka tulevat haastamaan sen johtajuusasemaa. Kaksijalkaisten kanssa Cedrella on osoittautunut kuitenkin yhteistyöhaluiseksi, eikä muilta osin Cedrellaa voi moittia luonteensa puolesta.

eei. Century Gothic aloitti aikaan kisauransa kouluratsuna, mutta kypsemmällä iällä ori siirtyi kenttäratsastuksen pariin ja myös tästä lajista Century myös parhaiten muistetaan. Hamilton Jensin omistama punarautias Century Gothic on tulinen ja varsin vaativa ori, jonka lahjat esteratsastuksen puolelle huomattiin, kun ori aloitti jatkuvan karkailun tarhasta. Kouluradoilla Century ylsi osaamisensa puolesta aina Intermediate-tasolle saakka ja kenttäratsastuksessa ori kisasi kansallisella tasolla, parhaana tuloksenaan Saksan mestaruuskisojen viides sija. Centuri Gothic on astunut tähän mennessä noin kahdeksankymmentä tammaa ja hieman emän perimästä riippuen orin varsat ovat menestyneet joko esteillä tai koulussa.

eee. Ingrid hankittiin aikanaan Zenith Warmbloodsiin Berliinin hevoshuutokaupasta. Keskikokoinen, melko vaatimattoman näköinen tamma ei herättänyt huutajissa sen kummenpaa kiinnostusta ja Ingrid huudettiin Zehithiin pilkkahintaan. Aavistuksen arkaluonteinen tamma hankittiin puhtaasti jalostustarkoitukseen, sillä tamman emälinjassa komeilee kahden polven takana legendaarinen kouluratsu Haag's Nubia, joka voitti aikanaan kouluratsastuksen Olympia pronssia. Itse Ingrid oli ostoksena melkoinen riskisijoitus, sillä Nubiaa lukuunottamatta tamman suvussa ei ollut kehumista, eikä mustanruunikko tamma itsekään vaikuttanut olevan mikään valioyksilö. Zenithin omistajilla oli kuitenkin silmää hyvälle hevoselle, sillä Ingrid on kaikesta huolimatta osoittautunut loistavaksi periyttäjäksi; tamman kaikki yhdeksän jälkeläistä ovat menestyneet kouluradoilla vähintään vaativissa luokissa.

Jälkeläiset
Syntynyt Nimi Emä
tamma 20.04.2015 Redwall Goldenglow Redwall Wintergreen
ori 15.05.2015 Redwall Grayleaf KRJ I, YLA 2 Redwall Pearlwhite
tamma 11.10.2015 Redwall Ginseng Wolf's Sinamore
ori 01.01.2016 Redwall Greene Redwall Pearlwhite
tamma 09.09.2023 Athena MER Athene v. d. Rowan


Näyttelyt (vain sertit)
Pvm. Paikka Laji / Jaos Tuomari Sijoitus
27.08.2023 Gestüt Helmwald VSN Launi RRCH
27.08.2023 Banzai Dressage VSN Lissu T. Ridden CH


Kilpailukalenteri (40 sijoitusta)
Pvm. Paikka Laji / Jaos Luokka Sijoitus
30.04.2015 Prime Sporthorses KRJ Vaativa B 4/30
01.05.2015 Kuuralehdon Hevostila KRJ Vaativa B 4/30
03.05.2015 Kuuralehdon Hevostila KRJ Vaativa B 2/30
03.05.2015 KK Clique KRJ Vaativa B 1/30
04.05.2015 KK Clique KRJ Vaativa B 2/30
04.05.2015 Kuuralehdon Hevostila KRJ Vaativa B 1/30
04.05.2015 Prime Sporthorses KRJ Vaativa B 2/30
05.05.2015 Claridge Stud KRJ Helppo B 3/30
06.05.2015 Kuuralehdon Hevostila KRJ Vaativa B 4/30
06.05.2015 Claridge Stud KRJ Helppo B 3/30
06.05.2015 Shangri La KRJ Grand Prix 3/30
07.05.2015 Shangri La KRJ Grand Prix 2/30
08.05.2015 Shangri La KRJ Grand Prix 2/30
09.05.2015 Kuuralehdon Hevostila KRJ Vaativa B 3/30
09.05.2015 KK Clique KRJ Vaativa B 5/30
09.05.2015 KK Clique KRJ Vaativa B 2/30
11.05.2015 KK Clique KRJ Vaativa B 2/30
11.05.2015 Shangri La KRJ Grand Prix 4/30
12.05.2015 Rohkelikko KRJ Helppo B 3/40
13.05.2015 Shangri La KRJ Grand Prix 2/30
13.05.2015 Kuuralehdon Hevostila KRJ Helppo A 2/30
13.05.2015 Kuuralehdon Hevostila KRJ Vaativa B 2/30
14.05.2015 Prime Sporthorses KRJ Vaativa B 4/30
15.05.2015 Runoratsut KRJ Helppo A 5/30
15.05.2015 Wyrda Horses KRJ Grand Prix 2/30
16.05.2015 Rohkelikko KRJ Helppo B 3/40
17.05.2015 Prime Sporthorses KRJ Vaativa B 2/30
17.05.2015 Fiktio KRJ Helppo A 6/40
18.05.2015 Shangri La KRJ Grand Prix 4/30
19.05.2015 Rohkelikko KRJ Helppo B 5/40
19.05.2015 Shangri La KRJ Grand Prix 2/30
20.05.2015 Kuuralehdon Hevostila KRJ Vaativa B 2/30
22.05.2015 Rêve de Haussea KRJ Grand Prix 4/30
23.05.2015 Rohkelikko KRJ Helppo B 4/40
25.05.2015 Rohkelikko KRJ Helppo B 5/40
25.05.2015 Rêve de Haussea KRJ Grand Prix 2/30
26.05.2015 Rohkelikko KRJ Helppo B 3/40
27.05.2015 Rêve de Haussea KRJ Grand Prix 4/30
28.05.2015 Rêve de Haussea KRJ Grand Prix 4/30
30.05.2015 Rêve de Haussea KRJ Grand Prix 2/30

Päiväkirja

10.05.2015 - Vuoden verran täyttänyt Gared kokee tänään yhden elämänsä suurimmista mullistuksista - emästään vieroittamisen. Oria on valmisteltu tapahtumaan taluttelemalla sitä jo useamman viikon emästään etäämpänä, kuitenkin niin, että mustalla vuotiaalla on aina ollut näköyhteys Provenanceen. Aamutoimet suoritettiin tallissa normaaliin tapaan, mutta puolen päivän aikaan, kun hevoset oli tarkoitus viedä tarhaamaan, erotettiin Gared muiden kevään varsojen kanssa emistään ja vietiin tallin läheiseen tarhaan. Kun ori tajusi, ettei emää ollutkaan turvaa antamassa, se juoksenteli muiden varsojen tapaan aidan viertä kiljuen sydäntä särkevästi sen perään. Katselimme tallin toisen omistajan kanssa sivusta tuttua rituaalia, jonka jokainen varsa aikanaan suorittaa siihen puuttumatta. Kuten olimme otaksuneetkin, oli Gared varsoista ensimmäinen, joka hyväksyi sen tosiseikan, ettei emä tulisikaan enää laiduntamaan sen kanssa. Kyseinen piirre varsassa lupaa jo sinänsä paljon, sillä kokemuksen pohjalta on helppo todeta, että nopeasti muutoksiin tottuvat hevoset ovat yleensä varmimpia kisaratsuja ja sitä Garedista yritetään tästä lähin ruveta leipomaan.

12.06.2015 - 2-vuotiasta Garedia on viimeisen vuoden aikana totutettu suitsiin, erilaisiin suojiin ja ahkeraan perushoitamiseen. Ori on ollut nopea omaksumaan uusia asioita, vaikka se välillä heittääkin tärkeän oppitunnin lekkeriksi ja pilailee hoitajien kustannuksella. Viime viikolla oria opetettiin ensimmäistä kertaa satulaan, eikä Gared kaikkien helpotukseksi tehnyt ohjelmanumeroa oudosta kapistuksesta selässään, vaan hetken ihmeteltyään se käveli kiltisti taluttansa rinnalla. Olin pyytänyt erästä tallityöntekijäämme jäämään hieman pidemmäksi aikaa talleille, sillä aioin koittaa ensimmäistä kertaa Garedin selkään nousua. Tarkoitus ei tietenkään ollut loikata orin selkään ja karauttaa kohti auringonlaskua, vaan Gared otettiin tallikäytävälle ja nousin jakkaralta orin selkään poikittain makaamaan. Painon selässään tuntiessaan Galedeep otti automaattisesti pari steppisarjaa, mutta tiukasti molemmin puolin kiinni oleva ori ei päässyt painoa karkuun, joten pienen liikehdinnän jälkeen se tyytyi seisomaan rauhallisesti paikallaan. Sama harjoitus toistettiin niin useasti, ettei viimeisellä kerralla ori enää välittänyt kuikuilla olkansa yli tai tepastella ja hienosti käyttäytynyt Gared pukattiin takaisin karsinaan suu täynnä porkkanaa.

20.07.2015 - Redwallin avajaispäivä oli ollut tarkoitus järjestää jo aikoja sitte, eli talvella, mutta erinäisten kiireiden kuten varsomisten, hevosten kouluttamisen ja kilpailemisen johdosta tapahtuman järjestämistä oltiin siiretty kuukausi kuukauden perään, jolloin viimein totesin, että avajaiset pidettäisiin joko heinäkuussa tai ei ollenkaan.

Tapahtumaa voi varmaankin pitää menestyksenä, sillä väkeä oli saapunut paikalle paljon. Tuttuja kasvattajia, uusia kasvattajia, kilparatsastajia sekä kirjava joukko väkeä, joka oli tullut paikalle muuten vain. Näin vilaukselta jopa sen nuivan eläkeläispariskunnan, jonka kautta kaikki kylän juorut tuntuivat lähteneen liikkeelle.

Kuuman kesäpäivän johdosta juomiset olivat jälleen kerran vähissä ja kiiruhdin hakemaan pihakojulle lisää kylmää juotavaa toimiston jääkaapista. Kiiruhtaessani talliin seisahduin ovelle, kun huomasin puolenkymmenen ihmisen kerääntyneen Garedin karsinalle supattamaan. Minut nähdessään väkijoukko hiljeni välittömästivirtuaalihevonen - a sim-game horse
Kuvat © Christina Beuke